Viktige amerikanere i ulykke

Den tidligere ordføreren i Nashville, Tennessee var ombord i seilbåten det ble meldt om brann i sist helg. Det skapte overskrifter «over there».

Karl Dean, den tidligere ordføreren i Nashville, er fjerdemann fra høyre på bildet. Ulykken med brannen i seilbåten på Isfjorden skapte overskrifter i USA, siden det var viktige amerikanere som var involvert.
Publisert
Det ble overskrifter av svalbardturen til amerikanerne.

Branntilløpet i seilbåten natt til søndag forrige helg har ført til overskrifter i avisen The Tennessean i USA. Det viser seg at det var framtredende amerikanere om bord i båten, deriblant den tidligere ordføreren i Nashville, Karl Dean.

Avisen har intervjuet Dean, og han forteller om noen dramatiske minutter om bord i båten, uten at verken han eller de andre gjestene noen gang var skikkelig redde.

– Det vi gjorde da det begynte å brenne var å gjøre akkurat det vi fikk beskjed om. Det var vi veldig gode til, sier Dean til avisen.

Selv om meldingen til Sysselmannen om brann i båten var dramatisk, var det aldri noen fare for mannskap eller passasjerer. I ettertid har det vist seg at det aldri var noen brann, men kun røykutvikling fra en elektrisk pumpe. Da redningshelikopteret kom fram til båten var det ingen røykutvikling. En snau time etter at meldingen om brannen ble mottatt var alle involverte trygt tilbake i Longyearbyen.

Det er ikke noe å si på «antennene» til avisen i USA. Svalbardposten ble oppringt av Duane W. Gang i The Tennessean allerede dagen etterpå. Gang forklarte hvorfor han var interessert, og ba pent om å få oversatt det vi hadde skrevet i saken om branntilløpet.

Den tidligere ordføreren forteller ellers avisen om noen fantastiske dager i Arktis, der planen var å seile rundt hele Spitsbergen. Det lot seg imidlertid ikke gjøre på grunn av for mye is på østsiden.

Powered by Labrador CMS