Verdens første redningsskuter

Til vinteren kan du «ringe Falcken» hvis du blir stående fast med snøskuteren.

Redningsskuteren er malt i kjent stil fra Falck sine bergningsbiler på fastlandet. Den skal stå klar når noen måtte trenge skuterhjelp til vinteren. Fra venstre: Arild Tistel, Tommy Uttakleiv, Marit Slåttnes, Kjetil Kval-Engstad og Henning Hanssen.
Publisert

Automester Svalbard åpnet formelt sitt verksted i Longyearbyen før helga, og er nå verdens nordligste bilverksted. I forbindelse med planleggingen av verkstedet, ble ideen om å starte en redningstjeneste for snøskuter lansert.

– Vi tente på ideen, og har nå laget verdens første rednings-snøskuter, sier Tommy Uttakleiv i det kjente redningsselskapet Falck.

I lokalene til Automester i Sjøområdet står nå en Polaris Widetrak 600, malt i de kjente fargene til selskapet. Etter hvert skal det monteres vinsj, og Falck-skuteren skal utstyres med en spesialbygd slede, slik at havarerte snøskutere skal kunne fraktes til byen uten å bli slept.

De som blir Falck-medlemmer, og som måtte trenge skuterhjelp når sesongen kommer, vil sannsynligvis møte på Marit Slåttnes. Det er hun som er «bergningskvinne», og den som først lanserte ideen med å starte opp en slik spesiell redningstjeneste.

– Det var en liten ide jeg hadde, som ble ført videre. Jeg ser fram til å prøve ut dette i vinter, sier Slåttnes.

Powered by Labrador CMS