Venter store nedbørsmengder

Har sendt ut OBS-varsel og stengt veier.

Publisert
Vei 503, Melkeveien, fra Skjæringa til Elvesletta er stengt for all ferdsel. Nå er det satt opp sperringer.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om store nedbørsmengder på Nordenskiöld Land fra lørdag kveld til søndag ettermiddag. Det er ventet mye lokal nedbør, fra 10-25 millimeter på 24 timer.

Lengre nord på Spitsbergen og rundt Ny-Ålesund ventes det rundt 20-40 millimeter regn i samme tidsrom.

Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre hadde møte i beredskapsrådet klokka 12.00 lørdag formiddag. Med på telefon var også regionsjef Knut Aune Hoseth i Region Nord hos Norges vassdrags- og energidirektorat. Det var sistnevnte som tok initiativ til møtet da OBS-varselet ble kjent.

Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre ber alle om å ta sine forholdsregler og være forsiktige ved ferdsel i terrenget. Det skriver de i en felles uttalelse på sine respektive nettsider.

– Vi følger situasjonen løpende og kommer med oppdatert informasjon hvis situasjonen endrer seg, sier sysselmann Kjerstin Askholt i uttalelsen.

I følge Meteorologisk institutt vil det være fare for lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred i bratt terreng.

Sysselmannen har besluttet å stenge Vei 300 fra det gamle museet til Huset og Melkeveien fra Skjæringa til Elvesletta sør for all ferdsel. Dette gjelder både for kjørende, gående og syklende. Veiene er nå fysisk sperret slik at det ikke skal være noen tvil om ferdelsforbudet.

– Vi er litt bekymret for ferdsel fra Huset og nedover i natt hvis jordskredet som har gått der tidligere løsner mer. Det er nå totalt ferdselsforbud langs veien. Vi oppfordrer alle til å følge skiltingen og ikke bryte forbudet. sier sysselmannsførstebetjent Arnt Rennan.

Han forteller at de også har vært i kontakt med vakthavende hos Kings Bay i Ny-Ålesund. Barentsburg har også blitt varslet, og vil ta kontakt med de som befinner seg i Pyramiden.

Det er også tatt en beslutning om at Camp Svalbard som arrangeres i Trygghamna denne helga blir avsluttet.

Aktiv i Friluft har også bestemt seg for å avlyse søndagens planlagte søppelryddetokt.

Powered by Labrador CMS