Koronautbruddet på Hurtigruten:

To fastboende må testes

To personer på Svalbard skal rutinemessig testes for korona-smitte etter at de har vært ombord på Hurtigrutens MS «Roald Amundsen».

To fastboende skal testes for korona etter å ha vært ombord på skipet. De to befinner seg på en hytte på Spitsbergen.
Publisert

Det skriver Sysselmannen i en pressemelding.

Svalbardposten får lørdag kveld opplyst at begge personene testet negativt.

Sunniva Sørby og Hilde Fålun Strøm, som driver prosjektet Hearts In The Ice på Bamsebu, skriver på sin facebookside lørdag kveld at de har blitt testet for korona etter at MS «Roald Amundsen» fraktet dem tilbake til Bamsebu tirsdag.

«Etter tolv stressende timer fikk vi akkurat beskjed om at testene var negative», skriver de.

Sysselmannen bekrefter de negative prøvesvarene.

«De to personene på Svalbard som hadde vært ombord i MS Roald Amundsen, testet i første omgang negativt for Covid-19-smitte», skriver de i en pressemelding.

– De monitoreres nå videre fram til en ny test rutinemessig skal tas mandag, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl

Det var lørdag formiddag at det først ble kjent at to fastboende skulle testes.

– De to befinner seg nå på en hytte på Spitsbergen og skal ikke ha vært i noen av bosettingene på Svalbard etter at de var ombord på MS «Roald Amundsen» denne uken, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.

De to ble satt av fra skipet ved hytta tirsdag morgen og har vært der siden.

– Ingen av dem har symptomer på smitte, men vi vil likevel teste dem på samme måte som de øvrige passasjerene og mannskapet på MS Roald Amundsen, sier Elvedahl.

En lege blir fløyet med helikopter fra Longyearbyen for å gjennomføre testene av de to. Videre oppfølging vil skje i samarbeid med Folkehelseinstituttet, skriver Sysselmannen i pressemeldingen.

Et skip var i kontakt med de to på hytta torsdag, og ligger nå for anker utenfor Longyearbyen. De får ikke gå i land på Svalbard før man har utelukket smitte ombord.

Powered by Labrador CMS