Fristen har gått ut:

Syv entreprenører vil rydde Lunckefjell-gruva

LNS er en av syv entreprenører som har levert tilbud på opprydding innen fristen. Over nyttår velger Store Norske hvem som får jobben.

Lunckefjell-gruva ved enden av veien over Marthabreen skal nå ryddes. Hele området skal tilbakeføres til villmarkspreg.
Publisert
Her fra ett informasjonsmøte under befaringen. Oddmund Hansen (t.v.) og Skanska Norge la ikke skjul på at de var interessert i ryddeprosjektet på Svalbard.

Syv av åtte forhåndskvalifiserte entreprenører har levert tilbud innen fristen den 30 november.

Det er: AF Gruppen AS, Skanska Norge AS, Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS), Contexo AS, Gjermundshaug Gruppen AS, Tverås Maskin & Transport AS, BetonmastHæhre AS.

Les også: Disse vil ha ryddejobben i Lunckefjell-gruva

– Det er positivt å se så stor interesse rundt dette viktige oppdraget, og vi setter pris på den grundige jobben entreprenørene har lagt ned i tilbudsfasen. Vi går nå i gang med å vurdere de ulike tilbudene. Det er spesielt verdt å nevne at kravet til HMS er satt meget høyt, og at vi. Har store krav til oppgaveforståelse. Dette vil bli vektlagt i evalueringen, sammen med pris, sier Jan Morten Ertsaas, administrerende direktør i Store Norske i en pressemelding.

«Store Norske har til hensikt å signere kontrakt for oppdraget over nyttår forutsatt bevilgning til gjennomføring i statsbudsjettet for 2019. Oppryddingsprosjektet følger Regjeringens vedtak i statsbudsjettet for 2018-2019 om å avvikle Svea og Lunckefjell, og tilbakeføre gruvesamfunnene på Svalbard til naturen», heter det videre i pressemeldingen.

Oppdraget det er levert inn anbud på er Lunckefjellgruva, og ikke Svea Nord-gruva og uteområdene i Svea. Alt oppryddingsarbeid i Lunckefjell skal være ferdig høsten 2020.

Powered by Labrador CMS