Sysselmannen skjerper tiltak mot skred

I tillegg til allerede innførte tiltak blir det ferdsel- og oppholdsforbud i deler av Nybyen og Perleporten stenges.

Broen over elven fra Vannledningsdalen («Perleporten») blir stengt på grunn av fare for mindre sørpeskred. (Se kart).
Publisert
Ferdsels- og oppholdsforbud i den øverste husrekken i Nybyen innføres fra kl. 18.00 fredag på grunn av forbigående fare for skavelnedfall. (Se kart)

Det er forventet mye regn og fortsatt høye temperaturer utover kvelden og natten. Det øker faren for skred og skavelnedfall.

Etter skredfaglige råd fra Skred AS har Sysselmannen derfor innført følgende tiltak:

Ferdsels- og oppholdsforbud i den øverste husrekken i Nybyen innføres fra kl. 18.00 fredag på grunn av forbigående fare for skavelnedfall. (Se kart)

  • Stenging av broen over elven fra vannledningsdalen («Perleporten») blir stengt på grunn av fare for mindre sørpeskred. (Se kart).
  • På grunn av fare for skavelnedfall på veistrekningen Haugen – Nybyen vil det kun være åpent for biltransport til og fra Nybyen av eventuelle beboere og gjester til overnattingssteder og restauranten Coalminers.
  • Vei 300 fra krysset ved broa (Vei 501) til oversiden av Huset vil fortsatt være stengt.
  • Restauranten på Huset vil være tilgjengelig fra den siden som vender mot Longyearelva. Huset vil sørge for eget vaktopplegg.
  • Nattklubben på Huset vil være stengt.
  • Veien videre opp til Sverdrupbyen vil fortsatt også være stengt for all ferdsel bortsett fra organisert transport med bil til

– Det er ventet at temperaturene vil synke og nedbøren avta lørdag slik at situasjonen vil normalisere seg, opplyser sysselmann Kjerstin Askholt.

– Vi vil derfor gjøre en ny vurdering sammen med Skred AS i morgen, lørdag, sier hun.

Sysselmannen oppfordrer folk til ikke å bevege seg i fjellsidene på oversiden av bebyggelsen og generelt ta sine forholdsregler når de ferdes ute i terrenget. Følg med på www.varsom.no

På grunn av den økte faren for skavelnedfall anbefaler Sysselmannen at folk ikke benytter turterrenget opp mot Larsbreen før situasjonen er avklart og normalisert.

Powered by Labrador CMS