Ønsker navneforslag:

"Sysselmannen" skal bli kjønnsnøytral

Sysselmannen skal ikke hete Sysselmannen fra 1. januar 2021.

Sysselmannen vil fra januar 2021 hete noe annet.
Publisert

– På bakgrunn av at Regjeringen har bestemt å endre de kjønnsspesifikke stillingstitlene til å bli kjønnsnøytrale i alle statens virksomheter, så vil Justis- og beredskapsdepartementet gjøre stillingstittelen Sysselmannen på Svalbard kjønnsnøytral. Jeg tar derfor gjerne imot innspill på forslag til kjønnsnøytrale titler, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Det var søndag forrige uke at Regjeringen kom med en pressemelding hvor de skrev at de har bestemt å endre de kjønnsspesifikke stillingstitlene til å bli kjønnsnøytrale i alle statens virksomheter. Nå har Svalbardposten fått bekreftet at det også vil gjelde for Sysselmannen.

Regjeringen skriver også i pressemeldingen at når stillingstittelen "fylkesmann" endres, må også navnet på virksomheten endres.

— Det er på høy tid at vi endrer navnene på stillingstitlene i staten til å bli kjønnsnøytrale. Derfor har regjeringen bestemt at statens øverste representant i fylkene skal ha et kjønnsnøytralt navn fra 1. januar 2021, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Send forslag til hva du synes Sysselmannen skal hete til david@svalbardposten.no.

Powered by Labrador CMS