Skremte bort isbjørn med helikopter - igjen

Det var sannsynligvis den samme bjørnen som skadet en hund i Hornsund dagen i forveien.

HORNSUND: Isbjørnen ble skremt forbi forskningsstasjonens tankanlegg og bort til Hansbreen som ligger helt til høyre i dette bildet.
Publisert

I ellevetiden mandag kveld fikk Sysselmannen en telefon fra den polske forskningsstasjonen i Hornsund. En veldig nysgjerrig isbjørn dukket opp og lot seg ikke skremme.

– Det er trolig den samme som var der tidligere på dagen, opplyser sysselmannsførstebetjent Leif A. Lyngset Nilsen.

I sekstiden om morgenen, samme dag, hadde en hund ved stasjonen blitt skadet av en pågående bjørn. Den ble avlivet mandag formiddag. Da meldingen om det nye bjørnebesøket kom på kvelden, tok Sysselmannen en vurdering av situasjonen. Konklusjonen ble at de sendte av gårde et helikopter fra Longyearbyen.


– Bjørnen var såpass pågående, og hadde ønske om å holde seg rundt stedet, så vi var engstelige for hva den kunne finne på, sier Lyngset Nilsen.

Da helikopteret ankom forskningsstasjonen, skremte helikopteret bjørnen vekk. Bjørnen ble fulgt til Hansbukta, som ligger rundt to kilometer øst for stasjonen, til starten av Hansbreen.

MÅTTE AVLIVES: En hund som ble skadet av isbjørn ved forskningsstasjonen mandag morgen, måtte avlives noen timer etterpå. Bildet er fra et tidligere isbjørnbesøk i Hornsund.
Powered by Labrador CMS