Sju miljøfyrtårn på Svalbard

Et mikroskopisk skritt for miljøet – et viktig steg for verdens nordligste avis.

Svalbardposten har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn.
Publisert

Svalbardposten ble onsdag sertifisert som Miljøfyrtårn. Det skjedde under enøk-konferansen i Longyearbyen, som ble arrangert av Longyearbyen lokalstyre i samarbeid med Visit Svalbard og Svalbards miljøvernfond.

Tilsammen er det nå sju bedrifter og organisasjoner som har denne sertifiseringen. De øvrige er Imtech, Visit Svalbard, Green Dog, Sysselmannen, Svalbard Husky og Basecamp Spitsbergen. Sistnevnte var også den første bedriften som fikk sertifiseringen i Longyearbyen.

Som Miljøfyrtårn forplikter bedriftene seg til å ta hensyn til ytre og indre miljø ved en slik sertifisering. Bedriftene har gjennomgått et program med kartlegging og målsetninger som kort fortalt skal føre til større miljøvbevissthet i den daglige driften.

For Svalbardposten er det viktig å ha orden i egne rekker all den tid samfunnskritikk er et av avisens samfunnsoppdrag. I tillegg er det viktig for verdens nordligste avis å gi sitt bidrag til miljøet.

Stiftelsen Miljøfyrtårn ble etablert i 2003, og var en konkret oppfølging av Rio-konferansen i 1992 og Oslo-konferansen om bærekraftig produksjon og forbruk i 1995.

Powered by Labrador CMS