Stor oppslutning for klimaet

Elever ved Longyearbyen skole og Unis-studenter var klare i sin tale. Det må skje noe nå.

Publisert

Engasjementet var stort blant streikende elever og studenter fredag formiddag. Dagens klimastreik er global og er planlagt rundt 3.000 steder i verden. Longyearbyen er den nordligste. I Arktis merkes klimaendringene mer enn andre steder. Isbreene smelter, og det blir varmere og våtere klima.

Paroler

Syvendeklassingene stod klare med sine plakater utenfor skolen. De var laget på verkstedet på klubben kvelden før. På plakaten står det: «It`s hot».

– Vi gjør dette fordi vi tror det gjør en forskjell, sier Sunna Aamot Pedersen

– Politikerne merker at flere barn er engasjert, sier Åse Jenssen.

– Jeg synes det er viktig å få politikerne til å skjønne hvor ille det har blitt, sier Tiril Hermansen.

Initiativ

Katharina Stolla, student ved Unis, tok initiativet til en lokal streik. Hun studerer geofysikk og kommer fra Hamburg i Tyskland.

– Siden dette er en global klimastreik og jeg vet at mange studenter engasjerer seg i klimaendringene visste jeg at det var et potensiale. Jeg er veldig glad for å se at så mange har kommet for å være med, sa hun.

Hun ble intervjuet av den engelske TV-kanalen Sky News og Great Big Story fra USA. Det blir også er reportasje på spansk TV fra streiken.

Geologistudent Rebekka Kreikenbom bar parolen «Rise for Ice».

– Is og isbreer er det viktigste her i Arktis. Jeg ønsker å gjøre noe for å vise politikerne i hele verden at det er nødvendig å gjøre tiltak. Jeg mener en global streik med mange som deltar er en god måte å mobilisere for klimaet, sier hun.

Elever og studenter startet toget fra skolen og gikk ned til torget der det var appeller.

Powered by Labrador CMS