Returnerer til Svalbard

Neste år blir ærverdige MS «Nordstjernen» igjen å seile på Svalbard.

MS «Nordstjernen» skal igjen seile i farvannene rundt Svalbard. Det gamle hurtigruteskipet er chartret for juni, juli og august neste år av Spitsbergen Travel.
Publisert

Spitsbergen Travel AS og Hurtigruten ASA ønsker å styrke sin posisjon ytterligere på Svalbard. Nå har de chartret det gamle hurtigruteskipet MS «Nordstjernen» i tre måneder til neste år.

«Skipet leies inn for hele juni, juli og august. Seilingene blir på 3-4 sjødager, med ankomst og avgang Longyearbyen, sydd sammen med unike opplevelser i Longyearbyen til «Svalbard i et nøtteskall», heter det i ei pressemelding fra Hurtigruten.

Videre skriver selskapet at dette er et viktig strategisk grep for å øke engasjementet på Svalbard. MS «Fram», som tilbyr noe lengre seilinger, kan vise til meget gode tall på Svalbard, med høy kapasitetsutnyttelse.

MS «Nordstjernen» startet sine sommerseilinger til Svalbard i 1994. Båten hadde tidligere gått til øygruppen i den såkalte Ekspressruten. Skipet ble levert Bergenske Dampskipselskab fra Blohm & Voss AF i Hamburg 24. februar 1956 og hadde ved sin 50-årsdag i 2006 seilt en distanse langs norskekysten tilsvarende 150 ganger rundt ekvator. I årene 1976-79 gikk båten i «vår-cruise» fra Bergen til Shetland.

Powered by Labrador CMS