Politiet holdt trafikkontroll

– Vi har snakket med noen lærere som har uttrykt bekymring for 30-sonen, sier sysselmannsbetjent Bjørn Gunnar Pedersen.

Sysselmannsbetjentene Lisbeth Hansen og Bjørn Gunnar Pedersen passet på at alt gikk riktig for seg i trafikken utenfor Longyearbyen skole da barna skulle i gang med første skoledag etter ferien.
Publisert

I morgentimene mandag stod Sysselmannen og fulgte med på at alt gikk riktig for seg i trafikken i forbindelse med skolestart.

– Det er et forebyggende tiltak. Det er viktig at politiet viser tilstedeværelse, for det har en preventiv effekt, sier sysselmannsbetjent Bjørn Gunnar Pedersen.

Politiet stod nedenfor skolen fra klokka 08.00 til litt etter 08.30, da det ringte inn til første skoledag. Deretter kom de tilbake og stod fra 09.30 til over 10.00, da elevene i 1. trinn skulle begynne på skolen.

– Vi har snakket med noen lærere som har uttrykt bekymring for 30-sonen. Det er viktig at folk respekterer fartsgrensen. Det bør ikke være så vanskelig å skjønne, sier Pedersen.

Han forteller videre at alle kjørte pent og overholdt fartsgrensa, og at barna var flinke når de skulle krysse veien.

– Det var en sjåfør vi stoppet og snakket med for å minne på om fartsgrensa. Vi så at han nok kom i litt stor fart og bremset ned like ved overgangen til 30-sonen, men det var innenfor, sier sysselmannsbetjenten.

Politiet opplyser at det i fremtiden vil bli flere kontroller i forbindelse med «Aksjon skolestart».

– I dag var det i utgangspunktet for å vise tilstedeværelse, selv om det selvfølgelig blir sanksjonert om vi ser lovbrudd. Vi skal etter hvert se om vi skal ha tyngre kontroller, sier Pedersen.

Powered by Labrador CMS