Vis september-været:

Oslo-museum vil ha bildet ditt

Naturhistorisk museum skal stiller ut september-bilder fra Longyearbyen for å vise vær- og klimaforskjeller fra de siste 30 årene.

Publisert

I "Klimahuset" ved Naturhistorisk museum i Oslo blir Longyearbyen tema når de oppdaterer sin utstillingsvegg, kalt «Vær og klima».

Denne viser hvordan været ett sted endrer seg over 30 år. Neste år blir det et spesielt fokus på Arktis, og det er ikke tilfeldig.

ET AV FIRE: Verdens fjerde klimahus er Nordens eneste og ligger ved Naturhistorisk Museum i Oslo.

– Klimaendringene merkes spesielt godt i arktiske strøk hvor temperaturen øker raskere enn i resten av verden, så er det slett ikke tilfeldig at Klimahuset ønsker å løfte frem denne delen av verden nå, sier leder i Klimahuset, Brita Slettemark, i en pressemelding.

Hun håper mange vil sende bilder fra Longyearbyen som er tatt de siste 30 år. Bildet må være tatt i september og på en eller annen måte vise vær.

Du kan sende bilder digitalt via denne lenken.

De som får bildet eller bildene sine i utstillingen vil bli invitert til et åpningsarrangement og får to gratis billetter til Klimahuset og resten av Naturhistorisk museum i Oslo.

Klimahuset er Nordens første hus dedikert til formidling av klima og klimaendringer.

– Hva vi sammenligner dagens vær med endres hele tiden. Kanskje er ikke været i år betydelig annerledes enn været i fjor. Gjennom denne delen av utstillingen viser vi at det er når man ser på været over en periode på 30 år at det blir tydelig at klimaet endrer seg, sier Slettemark.

Fakta
Klimahuset:

Åpnet våren 2020.
Det første huset i Norden dedikert til formidling av klima og klimaendringer, det fjerde klimahuset i verden og det eneste som er knyttet til et naturhistorisk museum.
Rommer 650 kvadratmeter.
Inneholder forskningsbaserte utstillinger om klima og klimaendringer og en amfi med plass til 140 personer.
Hovedmålgruppen for utstillingen er ungdom i alderen 14–16.
Et forbildebygg innen miljø og bærekraft i programmet Futurebuilt.

Kilde: Miljødirektoratet

Powered by Labrador CMS