Ny hundefest i helga

Lørdag blir det hundeglam ved Unis når den 11. utgaven av Trappers Trail går av stabelen.

Det blir hundeliv i helga. 23 spann kjører ut fra Longyearbyen lørdag, og kommer i mål igjen ved Huset søndag. Det er klart for den 11. utgaven av Trappers Trail.
Publisert

23 spann har meldt seg på det etter hvert så tradisjonsrike hundeløpet på Svalbard. Pål Remen i løpskomiteen forteller at årets trasé blir den samme som fjorårets.

– Vi kjører til Semmelbu lørdag. De minste spannene tar veien via Bødalen, mens de største kjører via Gangdalen, sier han.

Hundekjørerne får som vanlig en fin start på turen fra Unis-området klokken tolv. Vanligvis møter mange opp for å heie på spannene. Løpskomiteen roser Unis-studenter som har stilt opp som frivillige for løpet.

Spann av alle størrelser skal kjøre i helgas løp. Bildet viser viftespannet til Stefan Claes og Ingvild Sæbu Vatn på vei ut av startområdet i 2016.

Blant deltakerne i år finner vi blant annet Emil Johnsen (8). Han kaller sitt spann for «Team Vinn eller Forsvinn». Emil kjørte også i fjor, og da uttalte han før start at han skulle kjøre fort.

For fort får vi ikke håpe at 8-åringen kjører. Dette fordi mamma Tina Dahl må holde følge med gutten på grunn av at han ikke er gammel nok til å bære våpen selv.

– Planen er å kjøre sammen. Men Emil har litt sprekere hunder enn meg, han er lettere i kroppen og har en lettere slede. Jeg frykter at jeg må løpe og hjelpe spannet mitt for å klare å holde følge, sier Dahl.

For å sette navn på sine følelser rundt årets løp har Tina Dahl kalt sitt spann for «Team Bekymret Mor».

Emil Johnsen før starten på Trappers Trail i fjor. Nå er han blitt 8 år, og stiller opp igjen.

Av andre deltagere utenom det vanlige kan nevnes «Team Grumant». For første gang stiller et spann fra Barentsburg opp i Trappers Trail. Spannet kjøres av Elena Potselueva.

I fjor på 10-årsjubileet til løpet var det ingen premier. Alt av premier og sponsormidler gikk da til noe som heter Midlands Children Hope Project i Zimbabwe. I år er det premier så det holder.

– Vi har fått inn masse fine premier til løpet fra næringslivet lokalt. Det setter vi pris på, sier Pål Remen.

Målgangen blir i år som tidligere ved Huset søndag. Spannene kommer til byen over Longyearbreen og ned til byen.

Powered by Labrador CMS