Norovirus gir restriksjoner

De passasjerene som får gå i land fra "Funchal" får ikke gå på restaurant eller ha nærkontakt med fastboende.

Et ukjent antall passasjerer er smittet med norovirus på cruiseskipet "Funchal". Det fører til strenge restriksjoner når skipet er i Longyearbyen på Svalbard.
Publisert
De passasjerene som får gå i land, får ikke besøke matbutikker, barer eller restauranter. De får heller ikke ha nærkontakt med fastboende eller andre turister.

Cruisebåten "Funchal" la i ettermiddag til i havna i Longyearbyen på Svalbard. Noroviruset har herjet om bord, noe som førte til at Sysselmannen i dag tidlig måtte hente en kvinne med helikopter og få henne innlagt på Longyearbyen sykehus. Et ukjent antall andre passasjerer er, eller har vært syke.

Skipet ble møtt av helsepersonell, som undersøkte forholdene før noen fikk gå i land. Etter en halv time ble det besluttet å innføre restriksjoner både på de som er syke, og de som ikke er det.

Inntil videre får ingen som har symptomer på noroviruset gå i land i Longyearbyen. Før denne gruppen eventuelt får gå i land, skal helsepersonell fra Longyearbyen sykehus gå gjennom journalene deres fra skipslegen. De som ikke har hatt symptomer på noroviruset de siste 48 timer, får lov til å gå i land, men da under visse forutsetninger. Disse passasjerene får ikke besøke restauranter, barer eller butikker som har fersk mat i hyllene. Passasjerene får heller ikke ha nærkontakt med fastboende i Longyearbyen, eller andre turister.

Noroviruset gir klassiske omgangssyke-symptomer: kvalme, oppkast, vondt i magen, smerter i musklene, diare og feber. Smitten overføres ved at man kommer i kotakt med vann eller mat som inneholder viruset.

Passasjerene om bord i det portugisiske skipet er for det meste svensker. Etter planen skal "Funchal" seile videre til Ny-Ålesund lørdag kveld.

Powered by Labrador CMS