Ble utestengt fra pubene på Svalbard:

Nå tar også urokråkas sjef affære

Mann oppførte seg så dårlig at han ble utvist fra utestedene i et helt år.

Mannen lagde kvalm på Karlsberger Pub. Nå er han utvist derfra og fra flere andre utesteder på Svalbard.
Publisert

Mannen fikk åpenbart for mye å drikke. Ukvemsordene haglet, og til slutt måtte politiet ta hånd om saken.

– Han var veldig ubehagelig å ha med å gjøre, så vi ga ham et muntlig pålegg om å fjerne seg fra sentrum, sier sysselmannsførstebetjent Lisbeth Hansen.

Hendelsen fant sted natt til søndag. Mandag morgen hadde ikke politiet opprettet noen straffesak mot nordmannen i 20-årene.

Det ble først rapportert at mannen er i begynnelsen av 30-årene, men det stemmer altså ikke.

Svalbardposten har tidligere skrevet om utelivsbransjens noe uvanlige metoder for å stille urokråker til ansvar for ugjerninger. I dette tilfellet blir bransjens «straff» at han ikke får komme inn på de aller fleste utestedene. Han har akkurat kommet til øya, og har et kortere arbeidsengasjement.

Praksisen til utestedene med å dele informasjon, og dermed sørge for at folk med uønsket adferd blir utestengt flere steder, er en del år gammel. Men den blir sjelden brukt.

– Når folk ikke kan oppføre seg i det hele tatt, så har de ikke noe på KB eller andre steder å gjøre. Folk skal få gå ut og ha det trivelig, sier KB-eier Steve Daldorff Torgersen.

Mandag kveld opplyser mannens arbeidsgiver at opptrinnet også får konsekvenser for jobbhverdagen hans.

– Mannen blir sendt bort fra øya av arbeidsgiver. Det er viktig å statuere et eksempel. Vi kan ikke akseptere slik oppførsel, sier sjefen og legger til at han har snakket med en angrende synder.

– Han angrer veldig og skammer seg over sin egen oppførsel.

Powered by Labrador CMS