Sorg og glede på scenen

Midt i forestillingen på kulturhuset sang barna fra Barentsburg en sang til minne om guiden Aleksander Ometov.

Barna fra Barentsburg framførte en spesiallaget sang til minne om den russike guiden Aleksander Ometov.
Publisert

De rundt 40 russiske gjestene fra Barentsburg viste mye flott sang og dans forrige lørdag. Denne gangen hadde de satt sammen en variert miks med alt fra Alice i Eventyrland i en spesialkomponert versjon, til et ultrafiolett show. Publikum fikk også se en smakebit fra det arktiske showet som de viser i Barentsburg når det kommer turistgrupper dit.

Til minne
En halv time ut i programmet ,kom de to konferansierene fram og takket for all hjelp og medisinsk ekspertise det russiske guidede følget, og guidene deres fikk i forbindelse med skuterulykken på Tempelfjorden. De takket ekstra mye for alt som ble gjort i forsøket på å redde livet til den russiske guiden Aleksander Ometov (31). Han døde på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø natt til 15. mai.

Etterpå stilte alle barna opp på scenen og framførte en sang som var skrevet spesielt til minne om Ometov.

Populært
En nesten fullsatt sal fikk med seg den en og en halv times lange forestillingen. Hele byen var invitert og alle fikk gratis inngang. Etter showet takket lokalstyreleder Arild Olsen for besøket. Han sa at de to bosetningene på toppen av verden stadig er i kontakt med hverandre, og viste til 17. mai da Barentsburg var i Longyearbyen og feiret dagen sammen med norske venner. Den 9. juni reiser inviterte gjester fra Longyearbyen til Barentsburg for å feire Russlands dag, og den 5. mai var representanter fra Longyearbyen i Barentsburg for å feire 72-årsdagen for seieren etter 2. verdenskrig.

– I kveld gledet vi oss med kulturutveksling, og jeg vet jeg har alle med meg når jeg sier at dette var et fantastisk flott show. Det er alltid fint når vi møtes og knytter bånd mellom folkene våre. Dette bidrar til at gode krefter i begge bosetningene inspireres av hverandre til nye reiser sammen. Neste helg reiser representanter fra vårt kulturliv på utveksling til Barentsburg. Jeg håper at den gjestfriheten vi opplever der også oppleves når dere kommer hit på besøk, sa lokalstyrelederen.

Etter showet var det bankett på Rabalder for de russiske gjestene og inviterte gjester fra kulturlivet i Longyearbyen.

Prøv Svalbardposten for 10 kr første måned!

Betal enkelt med Vipps

Abonnementet fornyes automatisk til 220 kr per måned.

Powered by Labrador CMS