Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Det har vært stille og rolig på postkontoret den siste uken. Nå venter daglig leder Oddny Slatlem på ekstrafly.
Publisert

Tomme post- og ferskvarehyller i Longyearbyen skulle i dag fylles opp. Det første postflyet landet som det skulle, og returnerte til Tromsø for å hente en last til. Ekstraflyet skulle etter planen lande i Longyearbyen igjen i 16-tiden, men er kansellert fordi det ikke kunne lande i Tromsø.

– Vi har akkurat fått beskjed om at postflyet måtte lande i Kiruna for å tanke. Flyverne går nå ut på tjenestetimer, og vi må derfor kansellere dagens ekstrafly til Longyearbyen, sier flyansvarlig i Posten Per I. Sletner.

Han forteller at planen er å gjennomføre med ordinær flyvning fredag, og om mulig et ekstrafly.

– Med all usikkerheten rundt været vanskelig å si hva som skjer i morgen, men vi vet hva vi ønsker. Det er å komme à jour med alt som står i Tromsø av mat, post og pakker, sier Sletner.

SAS kommer
For å få unna post, pakker og matvarer til Longyearbyen hadde Posten også booket plass med SAS sine rutefly. SAS-flyet som skulle ha landet i natt, måtte snu på grunn av dårlige landingsforhold i Longyearbyen. Posten som skulle vært med dagens rutefly er blitt lastet av fordi flyet måtte tanke mer fuel som sikring på grunn av dårlig vær.

Dagens ordinære rutefly er i lufta med 150 passasjerer og skal lande i Longyearbyen i 17-tiden. Flyet vil gå i retur til Tromsø med 114 passasjerer om bord, opplyser pressesjef i SAS Knut Morten Johansen.
Ekstraflyet som ble satt opp etter nattas bomtur har 70 passasjerer om bord og tok av fra Tromsø i 16-tiden.

Forsinket avis
Svalbardposten skulle kommet med det ekstra postflyet til Longyearbyen som nå er kansellert.
– Vi beklager at papiravisen ikke kommer opp til Longyearbyen i dag. Det betyr at vi ikke får distribuert avisen i morgen tidlig, men vi skal få den ut så fort flyene med post og aviser får lande, sier redaktør Hilde Kristin Røsvik.
De som har totalabonnement eller elektronisk abonnement kan lese avisen på nett fra i morgen tidlig klokken 7.

Trøbbel
Mandag tok et fullt fly av fra Tromsø. Det sirklet en stund, men kunne ikke lande i Longyearbyen på grunn av værforholdene. Det samme skjedde tirsdag. Onsdag var det ingen fly tilgjengelig. Postflyene som skulle ha landet i Tromsø natt til onsdag, kunne ikke lande siden flyplassen var stengt som følge av dårlig vær og landet på Evenes. Onsdag formiddag gikk det ingen rutefly fra Tromsø til Evenes ,og det var ikke mulig for Svalbard-pilotene å hente flyene der. De kunne ikke fly før sent på ettermiddagen på grunn av krav til hviletid.

Natt til i dag skulle last gå med SAS-fly, men dette fikk ikke landet i Longyearbyen på grunn av været.

Powered by Labrador CMS