Isbjørnbinna på vei vekk

Isbjørnbinna som har gjort skade på hytter på Hiorthhamn den siste tiden er nå på vei østover.

Isbjørnbinna har oppsøkt Hiorthhamn to ganger de siste dagene, og var i dag tidlig på vei tilbake igjen. Nå melder imidlertid Sysselmannen at bjørnen er observert på vei østover og vekk fra bebygde områder.
Publisert

Tidligere i dag skrev Sysselmannen følgende på Facebook: «Isbjørnbinna som har oppsøkt hytter på Hiorthhamn to ganger den siste uken, er nå på vei tilbake til området. Sammen med isbjørnfaglig ekspertise fra Norsk Polarinstitutt vurderer Sysselmannen ulike tiltak videre.»

Isbjørnbinna ble først jaget bort fra hyttefeltet på Hiorthhamn lørdag, etter at den hadde gjort skade på en hytte der. Onsdag kveld kom den tilbake og gikk inn i samme hytte som før. Bjørnen ble igjen jaget utover mot Revneset og Diabas med helikopter.

Sysselmannen trodde først at de måtte ut og jage isbjørnen vekk igjen, men klokken 15.40 melder de på Facebook at bjørnen nå er observert på vei østover, altså bort fra bebygde områder.

– Selv om denne binna nå er observert et godt stykka unna, kan vi ikke utelukke at den kommer tilbake på nytt. Vi ber derfor publikum være oppmerksomme og ta de vanlige forholdsreglene med tanke på isbjørn når de er ute, sier naturforvalter Paul Lutnæs hos Sysselmannen.

Powered by Labrador CMS