Torsdag ettermiddag:

Isbjørn på Hotellneset

Sysselmannen er ute for å skremme den mot Revneset.

ISBJØRN I LYSET: Målet var å jage isbjørnen bort med Sysselmannens helikopter ut mot Revneset. Her er bjørnen midt mellom byen og Hiorthfjell i 18.30 tiden torsdag.
Publisert

Siste: Isbjørnen er bedøvet og i skrivende stund, klokken 21.45, ombord i Sysselmannens helikopter. Under hele aksjonen torsdag kveld har Sysselmannen hatt bistand fra Norsk Polarinstitutt. Isbjørnen blir fløyet til Kinnvika, vest på Nordaustlandet.

Torsdag ettermiddag klokka 17.45 sendte Sysselmannen ut følgende melding på internett:

«Det befinner seg en isbjørn på Hotellnesset. Sysselmannen har rykket ut med mannskap for å presse bjørnen bort. Helikopter er på vei. Sysselmannen ber folk om å holde seg unna området.»

– Bjørnen er sist sett i området nær hestegården, opplyser sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen til Svalbardposten like etterpå.

Rundt klokka 18.15 var bjørnen lokalisert i nærheten av Hiorthhamn, og Sysselmannen jager den mot Revneset ved hjelp av helikopter. Det opplyste kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen hos Sysselmannen.

(Saken fortsetter under kartet.)

Isbjørnen gikk i land på Hotellneset, og ble presset over til Hiorthhamn. Målet er å få den til å gå inn i Hanaskogdalen og videre østover.

Mannskapet ombord i helikopteret brukte ikke lang tid på å finne bjørnen etter at de tok av fra flyplassen. Helikopteret fulgte bjørnen hele veien over Adventfjorden, og hadde en periode retning mot Adventdalen og Hiorthfjell, selv om målet var å jage den utover fjorden og inn Hanaskogdalen.

Det siste Svalbardposten har fått melding om, i 19.30-tiden, er at helikopteret er i nærheten av Hiorthhamn.

– Ja, vi har roet ned tempoet litt for ikke å stresse bjørnen unødig mye, sier Carlsen hos Sysselmannen.

Powered by Labrador CMS