Isbjørn på Hiorthhamn

Sysselmannen har lørdag kveld fått melding om isbjørn på Hiorthhamn.

Isbjørnene skal befinne seg på brinken, litt øst for taubanesentralen på Hiorthhamn.
Publisert

Oppdatering søndag: Isbjørnbinna og ungen ble først forsøkt jaget innover Adventdalen. På grunn av varmen bestemte Sysselmannen seg for å ta en pause i jagingen, og la de fortsette å gå utover dalen. Men de snudde på et tidspunkt og begynte å gå tilbake til Hiorthhamn. Sysselmannen dro derfor ut igjen med helikopteret, og jaget dem i retning Revneset. Ut fra siste melding har de fortsatt i den samme retningen.

– Feltinspektører og andre folk fra Sysselmannen var ute i natt for å følge med på situasjonen. Etter hvert skal vi prøve å se hvor de er med infrarødt kamera, forteller sysselmannsførstebetjent Lisbeth Hansen til Svalbardposten søndag formiddag.

Siste oppdatering, rett over midnatt natt til søndag: Sysselmannen gir nå isbjørnbinna og ungen en pause på grunn av varmen.

– De prøvde å drive den inn Mälardalen, men det ble bestemt at de skulle få en pause fordi det er så varmt, forteller sysselmannsførstebetjent Lisbeth Hansen.

De skal ut igjen om en stund, ifølge Hansen. Isbjørnens temperatur blir overvåket ved hjelp av infrarødt kamera under jagingen.

Det var rett før klokken 23 lørdag kveld at Sysselmannen fikk melding om isbjørnbesøket på Hiorthhamn.

– Vi drar ut med helikopter nå, opplyser sysselmannsførstebetjent Lisbeth Hansen.

– Sysselmannen har fått melding om at det er observert en isbjørnbinne med unge på Hiorthhamn. Sysselmannen er på vei med mannskaper og ber folk om å ikke oppsøke området, skriver Sysselmannen på Facebook.

Svalbardposten oppdaterer saken.

Isbjørn er observert på Hiorthhamn.
Sysselmannen er ute med helikopter klokken halv tolv lørdag kveld.
Powered by Labrador CMS