Isbjørn i Adventdalen i morgentimene

En isbjørn jages ut av byen etter å ha vært helt inne ved hundegården og SSU mandag morgen.

En isbjørn har besøkt Longyearbyen i morgentimene. Politiet har kontroll på bjørnen og prøver å få den utover mot Hiorthhamn.
Publisert
NØDBLUSS: Sysselmannen skjøt med nødbluss mot isbjørnen, men det hadde liten effekt. Først da helikopteret dukket opp, ble det fart på bjørnen.
JAGES: Her jages bjørnen bort fra byen og over mot Moskuslaguna og Hiorthhamn.
I ti-tiden mandag formiddag fulgte Sysselmannen bjørnen med båt i nærheten av Deltaneset.

Litt før klokken seks mandag morgen er den ved Moskuslagunen i Mälardalen.

– Vi prøvde først å få den ut av byen med skremmeskudd, men det måtte hardere skyts til, sier sysselmannsførstebetjent Kjell Arne Lundin.

Litt over klokken halv seks var Sysselmannens helikopter i luften og de prøver å få bjørnen utover til Hiorthhamn og Revneset.

Sysselmannsførstebetjenten sier at de har fulgt med bjørnen i hele natt. Den hadde først retning Hiorthhamn, men skiftet plutselig retning mot hundegården og SSU (Svalbard snøscooterutleie).

– Vi oppfordrer folk til å holde god avstand, sier Lundin.

Ved Deltaneset klokka ti

I ti-tiden mandag formiddag følger Sysselmannen bjørnen fra båt. På det tidspunktet befant den seg i nærheten av Deltaneset.

– Nå ønsker vi at den går videre mot Fredheim. Også håper vi den ser at det er roligere andre steder enn ved Longyearbyen, sier Lundin.

Sysselmannen har notert seg at det er en del båter ute som ser etter bjørnen. Båtfolket oppfordres til å holde god avstand til bjørnen, og dette er noe Sysselmannens båt også følger med på.

Video: Bjørnen jages ut av byen

Powered by Labrador CMS