Tyske cruiseturister møtes av strålende vær

«Mein Schiff» skal ligge til kai i Longyearbyen i tolv timer.

Straks etter at «Mein Schiff 4» hadde lagt til kai fredag morgen, begynte de tyske cruiseturistene å gå i land.
Publisert
«Mein Schiff 4» har en kapasitet på 2.790 passasjerer. Båten gjestet Longyearbyen også i fjor.

Klokka ni fredag morgen klappet «Mein Schiff 4» fra rederiet TUI til kai i Longyearbyen. Med seg har skipet over 2.500 passasjerer, der over 90 prosent er tyske, og samtlige er tyskspråklige. Leder i Svalbard Cruise Network, Eva Britt Kornfeldt, er glad for denne typen anløp.

– «Mein Schiff 4» ligger til kai i 12 timer. Det gir oss muligheten til å porsjonere turistene utover et lengre tidsrom, som er en fordel for alle, sier hun.

Over 70 prosent av cruiseturistene har bestilt aktiviteter på land før de ankom byen. De resterende får muligheten til å bestille seg noe når de kommer i land. I påvente av et permanent bygg, har Visit Svalbard satt opp et slags mottakssenter i en conteiner på kaia, hvor de besøkende kan booke ting.

Planen var at et nytt bygg skulle stå ferdig på kaia i disse dager. Men komplikasjoner med pelingsarbeidet gjorde at byggingen har blitt utsatt. Nå har Kornfeldt et håp om at det nye bygget skal kunne stå ferdig til St. Hans.

– Da kommer MSC «Preziosa» inn, og det er det største oversjøiske cruiseskipet i år. Det hadde vært flott å kunne ta imot turistene i et nytt bygg, sier hun.

Lørdag kommer «Aidaluna» til Longyearbyen. Båten har en kapasitet på 2.100 passasjerer.

Powered by Labrador CMS