I dag får du kjøpt dette i butikken

Svalbard Vann håpes å erstatte Ramlösa på Svalbard.

Svalbard Vann er blitt en realitet, og skal være tilgjengelig i Longyearbyen fredag.
Publisert

– I dag importerer vi slike vannprodukter fra fastlandet og utlandet, og det er jo tullskap, sier Robert Johansen ved Svalbard Bryggeri.

Bryggeriet har jobbet med å lage vannproduktet sitt en stund, og tanken var at det skulle ut på markedet tidligere. Men det har tatt lengre tid å lage etikett til produktet enn først antatt.

De som tror det er vanlig vann fra Isdammen i boksene, må tro om igjen. Svalbard Bryggeri har investert i utstyr som filtrerer vannet. Det ellers så skyhøye manganinnholdet i Longyearbyens vann er redusert til null. Filtreringssystemet gjør at jern og sulfat også er fjernet.

– I tillegg lar vi vannet gå gjennom en vannmykner, og så blir det UV-strålt, sier Johansen.

Den første ladningen av Svalbard Vann blir naturlig kullsyrevann. Sitrusvarianten av dette produktet, som mange foretrekker, skal produseres om ikke så lenge.

En fordel med å drikke Svalbard Vann framfor for eksempel vann av merker som Ramlösa og Farris, er saltinnhold.

– De andre merkene er kildevann som har et ganske høyt saltinnhold. Vårt vann er ikke tilsatt salt, sier Johansen.

Svalbard Bryggeri bruker utstyret som de ellers bruker til å produsere øl, til å lage vannet. Derfor har ikke investeringene vært veldig høye. Det betyr at det lokale, kullsyreholdige vannet, skal være konkurransedyktig på pris.

Powered by Labrador CMS