Herleiv Alvheim er død

Tidligere redaktør i Svalbardposten døde i natt.

Publisert

Herleiv Alvheim var den sekstende i rekken av redaktører i Svalbardposten, og hadde posten i to perioder fra 1967 til 1971 og fra 1973 til 1976.

Alvheim bidro sterkt til å utvikle avisen med nyheter og reportasjer fra Svalbard. Utgivelsene var preget av pen og ordentlig layout og god trykk, og han innførte faste spalter som blant annet ”Busen lurer på” og ”Redaktørens mix” der han oppsummerte ukas siste hendelser gjennom tegning og små tekster. Han hadde hyppige ledere mot klaging og ryktespredning i Longyearbyen, og på slutten av 1960-tallet gjorde han Svalbardposten mer og mer om til lokalavis med en bevisst satsing på det lokale stoffet. Lokalstoffet fikk med Alvheim større plass i avisen enn tidligere.

Det var også under Alvheims ledelse at bilder i avisa fikk redaksjonell plass. Herleiv Alvheim var en ivrig og flink fotograf, og Svalbardpostens lesere har de siste to årene kunnet glede seg over mange av bildene han tok i tjenesten som verdens nordligste redaktør, i spalten "Historisk bilde" på Det skjer-sidene.

Alvheim har også den siste tiden hatt kontakt med Svalbardposten senest et par uker før jul, hvor han fortalte om sykdommen og ønsket lykke til videre med avisen.

Natt til tirsdag døde han etter et sykeleie med diagnosen uhelbredelig kreft. Han ble 83 år gammel.

Powered by Labrador CMS