Helse- og omsorgsministeren:

– Ja, reis til Svalbard

– Vi har ingen egne vinterferieråd for Svalbard, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på dagens pressekonferanse.

Ingen egne vinterferieråd: – Det er greit å reise på vinterferie til Svalbard, men vi har et generelt råd om at man bør unngå innenlandsreise, sa Bent Høie på dagens pressekonferanse.
Publisert

Ministeren fikk følgende spørsmål fra Svalbardposten:

I NRK Nyhetsmorgen fredag sa helse- og omsorgsministeren at det er greit å dra på vinterferie i Norge. Vil det si at det også er greit å dra på vinterferie til Svalbard?

– Ja, Svalbard er en del av Norge. Vi har ingen egne vinterferieråd for Svalbard, men det er egne, strengere regler knyttet til å reise dit. For eksempel krav om testing og begrensninger på hvor mange som kan dra. I tillegg har vi et generelt råd om at man bør unngå innenlandsreise, svarer Høie.

Ubegripelig

Turistsjef i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll, synes det er fantastiske nyheter. Samtidig er beskjeden selvmotsigende, mener han.

– Det er ubegripelig, de gjør det jammen ikke lett for oss. Men det viser seg nå at vi tolket beskjeden fra Nakstad riktig – at man også skal kunne reise til Svalbard i vinterferien, sier han.

Brunvoll mener nå at testregimet må tilrettelegges.

– Man må finne et system som faktisk gjør det mulig for folk å komme. Vi er for testing, men det må tilrettelegges, presiserer han.

– Dagens beskjed fra Høie er i utgangspunktet bra – så får vi håpe at det ikke dras noe annet opp av hatten som gir skjær i baugen, legger han til.

Bekreftelse

Destinasjonsdirektør Per B. Brochmann i Hurtigruten Svalbard er fornøyd med dagens signaler.

– Nå har vi fått bekreftet assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sa den 7. februar, og at vi har tolket det rett i forhold til vår markedsføring av vinterferien. Vi har også fått bekreftet at vi er den del av kongeriket, derfor følger selvsagt de nasjonale smittevernrådene og tilpasser oss alt av nye regler som måtte komme fra myndighetene. Påsken er enda langt fram og vi følger de rådene som måtte komme, sier Brochmann.

Powered by Labrador CMS