Godt besøk på julemessa

På årets julemesse kan folk kjøpe alt fra hjemmestrikkede luer til thaimat.

I helga er kulturhuset helt fullt av folk som selger og kjøper egenproduserte varer som kan bli til unike julegaver.
Publisert

Lørdag og søndag er det julemesse på kulturhuset. Oppfinnsomme sjeler blant lokalbefolkningen tilbyr unike ting som kan bli helt spesielle julegaver.

Vigdis Foss tilbyr i år akkurat det. Da Funken skulle bygges om, ble alt av gammelt interiør gitt bort. Da fikk hun en god idé.

– Da Hurtigruten la ut alt som de ville gi bort av det som var på Funken, var jeg og så på dette. Jeg tok med meg noe småtteri, blant annet noe gammelt sølvtøy. Da jeg kom hjem fikk jeg en idé til noe jeg kunne lage, så jeg dro tilbake dit samme kveld. Da lå det en del gafler igjen fra sølvtøyet, forteller hun.

Disse spesielle knaggrekkene er laget av Vigdis Foss, og er laget av gammelt sølvtøy fra Funken.

På årets julemesse tilbyr hun knaggrekker laget av de gamle gaflene fra Funken. De er vakkert montert på ekte drivved fra Svalbard, og var en av slagerne på årets julemesse.

Ellers tilbys det håndtverk i alle mulige varianter. Marry Kristin Waal Sandstå selger blant annet egetprodusert glasstøy med svalbardmotiv.

Marry Kristin Waal Sandstå byr blant annet på egenprodusert glass med svalbardmotiv.

– Min mor har to glassovner, og jeg lager glasset når jeg er nede på besøk hos henne i Ulefoss i Telemark, forteller hun.

Stine Teigen tilbyr omtrent alt som kan strikkes.

– Jeg begynte for over et år siden og strikke til denne messa. Strikkingen gjør jeg ofte foran TVen om kvelden, og det går fint å strikke en lue på en kveld, forteller hun.

Stine Teigen strikker hele tiden. Det har gjort at hun har mye å selge på årets julemesse.

Julemessa har åpent også søndag.

Powered by Labrador CMS