Forbindelsen gjenopprettet

Longyearbyens befolkning kan igjen krysse elva på Museumsveien.

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen klippet snora med Kristoffer Albrigtsen på armen. Til høyre Gunnar Magnus Haugen fra Statens vegvesen.
Publisert
Elementbrua, som er produsert i Sverige, har ett kjørefelt og et adskilt gangfelt.
Byens barnehager stemte i under åpningen, blant annet med sangen om bukkene Bruse og trollet under brua.

– Vi er veldig glad for at vi har fått ny bru på Museumsveien, slik at barnehagene og andre kan bruke den til sine turer igjen, sa lokalstyreleder Christin Kristoffersen på markeringen tirsdag. Med Kristoffer Albrigtsen på armen klippet hun snora som markerte at brua er åpen for ferdsel.

Brua er produsert av det svenske selskapet Nordbro AB, og satt opp av LNS Spitsbergen og Statens vegvesen. Brua er bygd i elementer, som betyr at den kan monteres ned igjen, om det skulle bli behov for det. Da den forrige brua falt ned i fjor sommer, besluttet lokalstyret at det måtte bygges ny av beredskapshensyn. Nå kan bilister krysse elva på stedet på ei bru som har ett kjørefelt. Ved siden av kjørebanen er det et eget adskilt gangfelt.

Åpningen ble markert med danseinnslag fra Longyearbyen kulturskole, sang fra barnehagene i byen, og med taler fra Frank Jakobsen i LNSS, lokalstyreleder Christin Kristoffersen og Gunnar Magnus Haugen fra Statens vegvesen.

Powered by Labrador CMS