Driftige junior-ingeniører

Ung skaperkraft bak velkomment avbrekk i trafikkbildet.

BYGGEARBEIDER: Fremtidens anleggsingeniører med prosjektarbeid torsdag.
Publisert

Vi tar det selvfølgelig med et smil når vårt ærend blir en smule forsinket av spontane byggverk. Slike som ikke er omfattet av Plan- og bygningsloven og andre kjedeligheter fra voksenverdenen.

Det var torsdag ettermiddag at snøblokk-muren man kan se på bildet, ble konstruert på imponerende kort tid. Blokaden var ikke total; det var god plass på siden hvor myke trafikanter og reinsdyr kunne passere. Men for biler ble det for snaut. De ansvarlige junior-ingeniørene gikk knisende i dekning bak snøplogkanten.

Tid er som kjent penger og den kjørende journalisten tok til gaten hvorpå han demonstrerte fattige evner i konstruksjonsfaget. Etter ombyggingsarbeidet kunne også bensindreven logistikk foregå forbi byggeplassen. Mens knisingen i veikanten økte i styrke.

Vi sender en varm tanke til tålmodige voksne og barn på hjemmeskole.

For denne skribenten slås det med styrke fast at det er for sent å utvikle nye mestringsarenaer, han holder seg bak tastaturet. Og er styrket i troen om at det også i fremtiden er godt, lokalt rekrutteringsgrunnlag for bygg- og anleggsbransjen i Longyearbyen.

Powered by Labrador CMS