Flyr post igjen etter flyulykke

West Air har gjenopptatt postflygningen mellom Svalbard og fastlandet etter flyulykken tidligere i januar.

Tirsdag landet det første postflyet etter flyulykken natt til 8. januar. Bildet er fra august i fjor, og flyet er identisk med maskinen som styrtet.
Publisert

Tirsdag landet postflyet på Svalbard lufthavn igjen etter to ukers opphold. Flyselskapet West Air har satt inn en ny CRJ 200-maskin etter at flyet som går i frakttrafikk til Svalbard, styrtet natt til 8. januar på vei fra Gardermoen til Tromsø.

- Per nå ser det ut for at vi er i normal drift igjen, men det kan oppstå enkelte driftsforstyrrelser, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge til Svalbardposten.

Årsaken til eventuelle driftsforstyrrelser er mangel på mannskap, men selskapet er i ferd med å gjennomføre utsjekk på nye piloter.

Posten har de siste to ukene booket plass ombord på rutefly, og A-post og pakker har vært prioritert, men tirsdag startet flyvningene med West Air igjen etter at en reservemaskin har som har stått i Danmark, har blitt omdisponert.

- Dette er den permanente løsningen, sier Eckhoff.

NRK meldte tidligere denne uken at de sorte boksene er funnet er sendt til Frankrike, hvor eksperter forhåpentligvis skal få ut data som kan si noe om årsaken til at flyet styrtet fra 33.000 fots høyde i nærheten av Akkajaure i Sverige.

Fartøysjefen og styrmannen omkom i ulykken.

Powered by Labrador CMS