Flere biler har fått motorstopp

Nå er mysteriet løst.

Diesel til sjøfart har havnet i tankene.
Publisert

Kjøretøy som har fått fylt diesel mellom 19. februar og 17. mars risikerer få motorstopp. Årsaken er at det ble fylt lavkvalitetsdiesel til maritim bruk på tanken. Det skaper problemer for bilene i vinterkulda, og mange biler har stoppet.

– Det har gått bra i mange dager nær været har vært mildt, men plutselig har det blitt kaldere. Da kom også problemene, sier Frank Jakobsen, administrerende direktør i LNS Spitsbergen.

Han oppfordrer bileiere som har fylt diesel i den nevnte perioden om å kontakte Svalbard Auto for å få tømt tanken og fylt på nytt drivstoff.

Bakgrunnen er at LNSS lånte ut diesel til en annen aktør, som opererer i det maritime markedet. Da det lånte drivstoffet skulle levers tilbake med båt, skjedde misforståelsen. Diesel som var ment til båttrafikk og ikke kjøretøy, havnet i feil tank og deretter i dieselpumpa. Det gikk altså bra til det begynte å bli kaldt, men så fikk verkstedet flere henvendelser fra fortvilte bileiere.

– Vi skjønte heller ikke hva det var før vi begynte å se på resultatene og har fått Statoil til å se på dette, sier Jakobsen.

Nå vet de at det er snakk om diesel av dårlig kvalitet, og prøver ble i dag sendt med fly til fastlandet.

– Vi er enige med Statoil at folk skal få byttet diesel for å slippe problemer, sier han.

LNSS har etter 17. mars lagt om til en ny, ren tank med diesel av vinterkvalitet.

Powered by Labrador CMS