Finner oppdrag til lokale bedrifter

Lokalstyre med liste over oppdrag som lokale bedrifter skal få raskt.

OFFENTLIGE UTGIFTER: Energiverket og andre virksomheter Lokalstyre driver, har forefallende oppgaver og prosjekter som nå fremskyndes for å gi til lokale, kriserammede bedrifter.
Publisert

Krisehjelpen fra lokale myndigheter til lokalt næringsliv kom i form av to vedtak under et ekstramøte i Arbeidsutvalget (AU) nylig.

Longyearbyen Lokalstyre (LL) setter igang en aksjon for å hjelpe lokale bedrifter så mye de kan. De har vedtatt av å «avvike midlertidig fra sitt innkjøpsreglement». Dette for å «kunne gå direkte til anskaffelse/innkjøp av tjenester».

Administrasjonen har de siste dagene jobbet på høygir for å finne oppdrag som kan «fremskyndes og utføres av lokale bedrifter», heter det. Dette skal gjennomføres så fort som mulig.

Nøyaktig hvilke oppdrag det er snakk om, går ikke fram av sakspapirene. AU har bedt om jobber «som er hensiktsmessig å gjøre nå som bygg står tomme/er stengt, men også annet arbeid».

Kostnaden på dette strakstiltaket er ikke konkretisert i sakspapirene. Et foreløpig anslag på nødvendig avsetning, som ikke ble med i vedtaket, var på to millioner kroner.

Powered by Labrador CMS