Får refs fra vernere

Å oppfordre til bruk av mye vann faller ikke i god jord.

Sektorsjef teknisk i Longyearbyen lokalstyre, Kjersti Olsen Ingerø, oppfordret folk til å bruke ekstra med vann i kulden. Det liker ikke Svalbard Natur og ungdom.
Publisert

Svalbard Natur og Ungdom liker svært dårlig at Longyearbyen lokalstyre oppfordrer folk til å bruke mye vann når det er kaldt. I en epost til teknisk sjef Kjersti Olsen Ingerø, skriver leder for de unge naturvernerne, Susanne Moseid Bryhni, følgende:

«Det er mye varmetap via rørene, og disse burde absolutt blitt oppgradert, i stedet for å oppfordre innbyggerne til å «sløse med glede». Det er allerede et problem i Longyearbyen at folk sløser med fjernvarme og varmtvannet, og dette bidrar til å opprettholde denne ukulturen. Dere burde absolutt ha informert om det ekte CO2-utslippet, og brukt muligheten til å oppfordre folk til å spare på strøm ellers på vinteren på grunn av CO2-utslippet fra kraftverket.»

LLs intensjon med å be folk tappe ekstra vann i kulden var å unngå at rørene frøs til. Rennende vann fryser ikke så lett som vann som står i ro.

Powered by Labrador CMS