Bøtelagt for å ha fisket i verneområder med tungolje på tankene

Rederiet til den estiske reketråleren «Merike» og kapteinen på båten er ilagt til sammen 275.000 kroner i bot av Sysselmannen.

Rederiet til den estiske reketråleren «Merike» har fått 250.000 kroner i bot for å ha brutt tungoljeforbudet i flere verneområder på Svalbard. Kapteinen har fått en personlig bot på 25.000 kroner.
Publisert

Torsdag har Sysselmannen vært opptatt med å behandle saken mot rederiet til den estiske reketråleren «Merike». Båten ligger i Adventfjorden, og kapteinen har vært hos Sysselmannen for å bli stilt til ansvar for brudd på bestemmelsene i tre verneområder på Svalbard.

Reketråleren har fisket i tre uker innenfor Forlandet nasjonalpark, Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark og Nordaust-Svalbard naturreservat. I disse områdene er det forbudt å fiske med tungolje om bord, noe «Merike» har.

Rederiet er ilagt en foretaksstraff på 250.000 kroner, og kapteinen er ilagt en personlig bot på 25.000 kroner for brudd på tungoljeforbudet i verneområdene.

Foreleggene er foreløpig ikke vedtatt. Hvis de ikke blir vedtatt vil saken gå videre til retten. Saken er forhåndsberammet i Nord-Troms tingrett i april neste år.

– Påstanden fra vår side i en eventuell rettssak blir da 300.000 kroner i foretaksstraff til rederiet, og 30.000 kroner i personlig bot til kapteinen, sier assisterende sysselmann Berit Sagfossen.

Powered by Labrador CMS