Helgesen og Holmén med ny bok:

Boklansering med debatt

Fredag ble boken «Vårt frosne vann – Etiske refleksjoner når isen smelter» lansert i Tromsø.

Fra venstre Anja Salo, kommunikasjonsdirektør på NP, Sylvi Inez Liljegren, medforfatter og Nrk-journalist, Leif Magne Helgesen, prest og forfatter, Kim Holmen, klimaforsker ved NP.
Publisert

Redaktører av boka er Leif Magne Helgesen, tidligere sogneprest på Svalbad og internasjonal direktør ved Norsk Polarinstitutt, Kim Holmén.

Boka inviterer deg med på en reise fra Svalbard i nord, til Himalaya i øst og Antarktis i sør, heter det i pressemeldingen. Helgesen skriver blant annet om sin opplevelse av skredet som gikk fra Sukkertoppen i 2015.

Etter lanseringen var det debatt, hvor temaet var hvor godt rustet Norge er til å møte klimautfordringene, og hva vi kan lære av den pågående viruspandemien. Paneldeltakerne var høyrepolitiker på Stortinget, Kent Gudmundsen, Polarinstituttets direktør Ole Arve Misund, politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, og leder i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg.

Boka er en oppfølger av Helgesen og Holméns første bok; «Isen smelter – Etikk i Arktis». Oppfølgeren handler om «de tre polene»: Himalaya, Arktis og Antarktis.

For ordens skyld: Redaktør i Svalbardposten, Hilde K. Røsvik, har skrevet to kapitler i boka. Disse handler om kvinnene i Nepal/Himalaya og Katmandu, og hennes tankes om det som skjer i Longyearbyen når permafrosten tiner og været blir våtere og varmere.

Powered by Labrador CMS