Ble hentet av helikopter

En mann i 60-årene ble meldt savnet etter en skutertur fredag ettermiddag. Han ble funnet i god behold.

Mannen måtte grave seg ned da han kom bort fra skuterfølget sitt i dårlig vær. Han ble funnet av Sysselmamnnens redningshelikopter en time og 45 minutter etter de fikk meldingen.
Publisert
Mannen mistet kontakten med skuterfølget sitt på Rabotbreen. De hadde vært på tur til Pyramiden.

Politiet fikk melding om en savnet person klokken 15.45 fredag. Mannen som tidligere har bodd på Svalbard, var med i et skuterfølge på tur til Pyramiden. På vei hjem ble det veldig dårlig vær. På Rabotbreen mistet han kontakten med følget sitt. Det var svært dårlig sikt med vind og snøfokk, og mannen hadde ikke gps. Han valgte å stoppe, legge sleden på siden og grave seg ned i jervenduk og vente.

– Mannen hadde erfaring og gjorde heldigvis det som var fornuftig. Han ble på plassen og gravde seg ned. Turfølget forsøkte å finne han, men lyktes ikke med det. Da tok de kontakt med Sysselmannen, sier sysselmannførstebetjent Espen Olsen.

Det ble raskt satt i verk søk med helikopter og mannskap fra Røde Kors på skuter. Mannen ble funnet i god behold klokken 17.30.

– Han var uskadd, men kald. Det var ikke behov for videre oppfølging på sykehus, sier Olsen.

Han sier videre at det alltid er viktig å ha med rett utstyr når man er på tur, og også ha kunnskapen om hva man skal gjøre i slike situasjoner.

– Denne mannen hadde erfaring nok til å stoppe og grave seg ned og vente istedenfor å fortsette i blinde. Det var et veldig godt valg, sier han.

Det var helikopteret som fant mannen. Det hadde problemer med å lande i det dårlige været, men lyktes på det tredje forsøket.

– Helikopteret plukket han opp og tok han med tilbake til Longyearbyen, sier sysselmannsførstebetjenten.

Powered by Labrador CMS