Angrepet av hund

Et reinsdyr måtte bøte med livet etter å ha blitt angrepet av en polarhund.

Slik så reinsdyret ut etter å ha blitt angrepet av en hund søndag morgen.
Publisert
Sysselmannen fikk hjelp av flere lokale til å få bort reinsdyret etter hendelsen. Ingen av personene på bildet er direkte involvert i saken.

Klokka 10.30 søndag fikk Sysselmannen melding fra en person som observerte at en polarhund jaktet etter et reinsdyr mellom Larsbreen og Longyearbreen ovenfor Nybyen.

– Vi rykket ut og kom dit ti minutter etterpå. Da var det allerede en av innbyggerne i byen som hadde avlivet reinsdyret. Det var helt innafor, for reinsdyret hadde veldig stygge skader i halsen og andre steder på kroppen, sier sysselmannsbetjent Bjørn Gunnar Pedersen.

Hundeieren er på ferie i utlandet, men personen som passer hunden hadde vært på en guidet tur da hunden hadde slitt seg og stukket av.

– Det vil bli skrevet en anmeldelse på det. Personen som disponerte hunden vil bli tatt inn til avhør i morgen, sier Pedersen.

– Hvor alvorlig ser dere på en slik hendelse?

– Det er ugreit, for å bruke et veldig mildt uttrykk. Det holder ikke mål, og saken vil garantert få etterspill. Hvilke sanksjoner som blir foretatt er det juristen som avgjør.

Powered by Labrador CMS