Advarer mot svindelforsøk

Hvis du har fått sms fra Coop Svalbardbutikken om at du har vunnet premie, så er det bare å slette den. Dette er et rent svindelforsøk.

Coop Svalbardbutikken har lagt ut denne informasjonen på sine facebooksider. ER du en av dem som har fått sms med melding om at du har vunnet premie må du bare slette den.
Publisert

– Det er bare å beklage at noen prøver å bruke vår butikk i et svindelforsøk. Vi har ingen logg eller kunnskap om hvordan dette kan ha skjedd, men vi er i kontakt med vår sikkerhetsavdeling i Coop nå, sier Coop-direktør Ronny Strømsnes.

Han sier at det også er Coop-butikker som er rammet av det samme på fastlandet. Fredag ettermiddag gikk Coop Svalbardbutikken ut med følgende melding på sine Facebook-sider:

«Vi i Coop advarer våre kunder om svindelmeldinger og e-post som går rundt nå. Det er dessverre slik at enkelte useriøse aktører misbruker Coops gode navn og rykte for å få folk til å tro at vi står bak eller samarbeider med dem om undersøkelser, konkurranser eller lignende. I disse svindelmeldingene bes man ofte om å eksempelvis oppgi kort- og kontoinformasjon.

Coop vil aldri be om slik informasjon over e-post eller SMS. Om du har mottatt en slik melding, ber vi deg om å slette meldingen og om å ikke trykke på noen av linkene i meldingen.

Dersom du har oppgitt informasjon etter å ha mottatt en svindelmelding, og opplever å bli trukket penger fra konto og/eller får kredittopplysninger/personopplysninger på avveide anbefaler vi deg å sperre bankkortet ditt og politianmelde saken.»

Powered by Labrador CMS