40 millioner til Gruve 7

Regjeringen vil dekke det forventede underskuddet på 40 millioner kroner i Gruve 7 neste år.

VANNINNTRENGING: Det har vært mye og hardt ekstra arbeid på grunn av vanninntrenging i Gruve 7 i høst.
Publisert

Regjeringen vil i forslaget til statsbudsjett bevilge 40 millioner kroner til Store Norske for å dekke det anslåtte driftsunderskuddet i Gruve 7 i 2021.

Det ventes årlige underskudd fra driften av Gruve 7 fremover. Den finansielle situasjonen er også påvirket av koronapandemien og vanninntrengingen i gruven tidligere i år.

«Pengene skal bidra til at kraftverket i Longyearbyen har tilgang på stabil kullforsyning», heter det i meldingen fra regjeringen.

Regjeringen er forberedt på at kostnadene for Gruve 7 kan øke både inneværende og neste år. I 2021 er det fortsatt usikkerhet om effektene av både korona og vannproblemene. Man "vil eventuelt komme tilbake til Stortinget om dette i forbindelse med revidert budsjett for 2021", fremgår det av forslaget til statsbudsjett.

Regjeringen vil også videreføre opprydningsprosjektet i Svea og Lunckefjell, og foreslår at det for 2021 bevilges 412,8 millioner kroner til dette.

Disse pengene vil brukes til å videreføre oppryddingen i prosjektets andre fase og til å starte oppryddingen i prosjektets siste fase, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS