15.000 i forelegg

Den russiske forskeren som skjøt og drepte en isbjørn på Prins Karls Forland i august er ilagt et forelegg på 15.000 kroner av Statsadvokaten i Troms og Finnmark.

Isbjørn skutt av russisk forsker ved Selvågen på Forlandet.
Publisert

Forskeren tilhørte en gruppe russiske forskere som lå i teltleir ved Selvågen på Prins Karls Forland. Bjørnen ble skutt da den nærmet seg teltleiren sent om kvelden tirsdag 9. august. Saken ble etterforsket av Sysselmannen på Svalbard, og forskeren som avfyrte det dødelige skuddet er nå ilagt et forelegg på 15.000 kroner.

Han har vedtatt forelegget.

Tre andre forskere befant seg også i leiren da binna ble skutt. De hadde status som mistenkte, men saken mot disse er henlagt.

Bjørnen var en to år gammel binne på 155 kilo og som er tidligere merket.

Dette er den fjerde bjørnen som er skutt i år.

16. april skjøt en finsk skiekspedisjon en bjørn på Verlegenhuken helt nord på Spitsbergen. Sysselmannen konkluderte etter etterforskningen med at den ble skutt i selvforsvar.

13. juni ble ei binne skutt ved fangststasjonen Austfjordnes. Hun hadde en årsunge som måtte avlives fordi den ikke kunne klare seg uten mora. En av fangstfolkene forvekslet hagl og gummikule, da han skulle skremme bjørnen. Fangstmannen fikk et forelegg på 20.000 kroner fordi håndteringen av situasjonen ble vurdert som uaktsom.

Powered by Labrador CMS