TV-aksjonen:

Matcher hver eneste krone som samles inn fra Svalbard

Sparebank1 Nord-Norge har varslet at de vil donere inntil 10 millioner kroner til Barnekreftforeningen gjennom årets TV-aksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det er i en pressemelding fredag at banken informerer om at de akter å donere et historisk høyt beløp på inntil 10 millioner kroner. 

De har derfor varslet at for hver som melder seg til å være bøssebærer i nord, vil banken bidra med 500 kroner til TV-aksjonen. 

I tillegg vil de matche hver eneste krone som samles inn i Svalbard, Finnmark, Troms og Nordland, via deres finansieringstjeneste Spleis, helt til det totale bidraget når 10 millioner kroner.

– Alle i nord kjenner på avstander. En av de verste avstandene å kjenne på, er kanskje å være borte fra noen du er glad i når de er syke. Med familiehusene som pengene fra TV-aksjonen går til, kan hele familien være sammen i den vanskelige perioden, sier konsernsjef i Sparebank1 Nord-Norge, Hanne Karoline Kræmer.

– Vi vet at mange bruker Spleis for å samle inn penger gjennom ulike aktiviteter, alt fra loppemarked og basar til skoleløp og kanonballturnering. Gjennom å doble det innsamlede beløpet, håper vi at flere skoler, bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner starter innsamlingsaktiviteter, og ikke minst at flere er med på å gi, sier konsernsjefen.

Årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningens arbeid med å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Aksjonen har fått navnet «Sammen for små helter!». 

Powered by Labrador CMS