Adam Douglas vant Stjernekamp:

– Uten dere hadde det aldri gått

Midt under Dark Season Blues for fire år siden vant Adam Douglas Stjernekamp. – Uten dere hadde det aldri gått, fortalte han i et sceneintervju.

Ble i Norge: Adam Douglas kom til Norge i 2007 – siden har han blitt. I 2017 ble han kåret til vinner av Stjernekamp.
Publisert

Adam Douglas fikk sitt gjennombrudd da han vant Stjernekamp i 2017. I år er han her for tredje gang, men det var en helt spesiell opplevelse i 2017.

– Det er på grunn av denne gjengen her oppe at det gikk veien i Stjernekamp, fortalte Douglas.

Mobiliseringen under Dark Season Blues var voldsom, men at han skulle være med i en musikkonkurranse satt langt inne.

– Jeg hadde sagt nei tidligere fordi musikkonkurranser ikke er min ting. Til slutt sa jeg ja, hvorfor ikke. Jeg tenkte at jeg kunne være med et par uker. Jeg hadde jo booket hele høsten, jeg trengte jo jobb, sa Douglas. Han hadde ikke problemer med å skaffe seg spillejobber etter å ha vunnet konkurransen.

Stemning på Kroa: JT Lauritsen & The Buckshot Hunters. Fra venstre: Arnfinn Tørrisen, (gitar), Svein Greni (fløyte), Jan Tore Lauritsen, Morten Nordskaug (bass) og Espen Liland (gitar).

Blueslunsj

Kroa var nesten fylt opp under Blueslunsjen lørdag. Den musikalske tonen ble satt av JT Lauritsen & The Buckshot Hunters. De leverte første sett mens fastboende, tilreisende og musikerkolleger kunne drømme seg bort mens lunsjen ble inntatt med øl, kaffe, cola og pizza.

I pausen mellom første og andre sett, inviterte konferansier Øyvind Rønning til samtale med Adam Douglas. Den sympatiske amerikaneren som Rønning kalte for norsk/amerikaner, har danske aner. Men å flytte til Danmark har aldri vært et alternativ. Oppveksten i Oklahoma i et konservativ og religiøst hjem hadde sine utfordringer.

Avslappet: Det var så avslappet på Kroa at Jan Tore Lauritsen tok med seg trekkspillet midt i en låt og gikk for å spørre konferansier, Øyvind Rønning om hvor lenge de hadde spilt.

– Jeg fikk liten støtte hjemmefra. I hele slekta på alle nivåer var det ingen som drev med musikk eller kultur. Foreldrene mine var konservativ og katolsk, og de drev og reiste til Roma og greier. Jeg var hjemme og hørte på Howlin Wolf. Kanskje det var postmannen, fortalt Douglas med glimt i øyet.

Forelsket på dag 1

Han kom til Norge første gang i 2007. En e-post fra en manager han brukte på den tiden spurte om han kunne reise til Norge på turné.

– Jeg visste ingenting om Norge. Jeg så på det som at eventyr som kom til å bli dritgøy. Første konserten var på RockWeekend i Bremanger. Der på dag 1 traff jeg min kone. Jeg var på turné i tre uker, reiste tilbake, sa opp jobben som daglig leder i musikkbutikken i Minneapolis. Jeg pakket to gitarer og to amerikakofferter og tenkte at jeg skulle være borte i ett år, fortalt Douglas.

Artistintervju: Øyvind Rønning i samtale med Adam Douglas.

Siden har han blitt og har hatt en stor musikalsk karriere, spesielt etter han vant Stjernekamp. Han snakker godt norsk, en blanding av flere dialekter med en grunntone fra Sunnmøre. Han bodde i Ålesund det første året.

– Nordmenn liker så godt å snakke engelsk, og spesielt etter et par øl. Men det var da jeg begynte å undervise barn at jeg måtte lære meg norsk. Så barna lærte meg norsk, fortalte Douglas.

Blitt pappa

Nå har han blitt far og bosatt på Harestua utenfor Oslo. Som mange andre musikere har det vært en tøff tid under nedstengningen, men ikke alt har vært negativt.

– Det var bra for familielivet. Da fikk hele familien på tre være sammen helet iden. Vi ble jo lei av det også, sa Douglas.

Lunsj: Folk hadde en fin dag på Kroa.

Som mange andre musikere i Longyearbyen disse dager, har det vært en befrielse å spille for folk igjen. Og i kveld står Douglas på scenen på Huset. Det er countrymusikk som ligger nærmest, og det er en artist som står høyere enn alle andre: Hank Williams. Kanskje det kommer noe fra den kanten også i kveld.

– Møt presis. De første låtene er gode, sa Douglas.

Powered by Labrador CMS