Kutt vil få konsekvenser

Kultur- og fritids­foretaket mener det ikke er mulig å kutte neste års budsjett med 1,5 millioner kroner uten å redusere kulturtilbudet.

Kultur- og fritidsforetaket varsler mindre aktivitet om de må kutte i budsjettet.
Publisert

Det er trange budsjettider for lokalstyret, og Administrasjonsutvalget (AU) har bedt Kultur- og fritidsforetaket beskrive hvordan de kan redusere budsjettene med 1,5 milloner kroner, rundt 12 prosent av totalbudsjettet for neste år.

Foretaket svarer at det ikke vil være mulig uten å kutte drastisk i åpningstidene for ungdomsklubben, Svalbardhallen, kulturhuset, biblioteket og galleriet. En eventuell reduksjon vil kreve at foretaket kutter stillinger.

«Et slikt kostnadskutt fordrer en annen prosess og en annen bestilling fra AU», skriver styret i Kultur- og fritidsforetaket.

Alle vurderer kutt

AU har bedt foretakene vurdere hvilke konsekvenser det vil få dersom den økonomiske rammen reduseres med totalt 5 millioner kroner i 2013. Bydrift skal vurdere et rammekutt på 2,5 millioner kroner og Oppvekstforetaket på 1 million kroner.

Et eventuelt kutt i rammene skal bidra til å holde veiavgiften på dagens nivå og strømprisen på 1,52 kroner per kilowattime.

Powered by Labrador CMS