Klar for slippfest

Fredag slipper Svalbard Kirkes Trio albumet «Det blå loftet» på Kafé Asylet på Grønland i Oslo.

Svalbard Kirkes Trio slipper sitt nye album fredag på Grønland i Oslo. Fra venstre Leif Magne Helgesen, Torunn Sørensen, Epsen Klungseth Rotevatn.
Publisert
Bildet til coveret på CDen er tatt i Ny-Ålesund under en messe for noen år siden.

Medvirkende på «Det Blå loftet»

Leif Magne Helgesen, tekst

Torunn Sørensen, melodi

Espen Klungseth Rotevatn, melodi

Jovna Zakharias Dunfjell, Hammond B3

Trond Breen, gitar og mandolin

Stein Erik Tafjord, tuba

Finn Sletten, trommer og perkusjon

Hilde Fjerdingøy,torader

Sveinung Lystrup Thesen, banjo

Hans-Gunnar Skreslett, trompet

I tillegg medvirker Store Norske Mandskor med sin dirigent: Espen K. Rotevatn som også er et av medlemmene i Svalbard Kirkes Trio.

De fleste som akkomgpagnerer trioen har en tilknytning til Svalbard.

(Kilde: Kirkelig Kulturverksted)

Trioen som består av sokneprest Leif Magne Helgesen, Torunn Sørensen og Espen Klungseth Rotevatn er alt på plass i Oslo. Det er også Jovna Zakharias Dunfjell og Hans-Gunnar Skreslett som også har medvirket på CDen.

– Dette blir kjekt. Grønland er det nærmeste vi kommer Svalbard her i Oslo. Selv om dette er en messe så har vi valgt å ha slippefesten på en brun pub i Oslo og ikke i en kirke. Vi ønsker å få den ut til folket, sier Helgesen som er spent på mottakelsen.

– Jeg håper at det kommer en del folk og gode svalbardvenner slik at dette kan bli en festkveld, sier han.

På Asylet skal trioen framføre fem låter fra CDen og ellers vil det bli en ganske uformell kveld med åpen mikrofon. Nåværende og tidligere mannskorister er også ventet til slippfesten.

Trioen
Det er sokneprest Leif Magne Helgesen som har skrevet tekstene til sangene. De andre medlemmene i trioen er Espen Klungseth Rotevatn og Torunn Sørensen har skapt melodiene til prosjektet. Sammen med musikere danner de en messestruktur på albumet.

– Jeg har ikke sett selve CDen enda, så det skal bli kjekt å få holde den i hånden og høre det ferdige materialet, sier Helgesen.

Gruve 3
Albumet er spilt inn i Gruve 3 på Svalbard, en nedlagt kullgruve eid av Store Norske Spitsbergen Kullkompani. De fleste av musikerne som akkompagnerer trioen har en tilknytning til Svalbard. Organist i Svalbard Kirke, Jovna Zakharias Dunfjell spiller på Hammond B3, Hans-Gunnar Skreslett på trompet og flere andre. I tillegg medvirker Store Norske Mandskor med sin dirigent Espen K. Rotevatn, som også er en av medlemmene i trioen.

Det er Kirkelig Kulturverksted som står bak utgivelsen og den er produsert av Erik Hillestad.

Powered by Labrador CMS