Imponerte publikum og juryen

Kreative ungdommer viste et stort spenn av kulturelle innslag under den lokale UKM-mønstringen i kulturhuset fredag.

Sirkus Svalnardo imponerte med sine ferdigheter. Fra venstre, Amalie Prytz, Liv-Anna Ringheim, Niva Stiberg-Hansen, Vilde Olsbakk Rønning og Vår Aunevik.
Publisert

Tre kreative konferansierer loset publikum gjennom ti innslag på en morsom måte, kledd for ethvert sceneskifte. To band, en rekke solister og musikere, sirkus og akrobatikk, og kunst entret scenen i tur og orden.

Ung kultur møtes (UKM) er for ungdommer fra 8. klasse og oppover.

Sirkus Svalnardo utmerket seg og imponerte med sin luftakrobatikk. Hengende høyt under taket utførte de elegant akrobatikk i ringer og tau til fin musikk og vakkert lysshow. Årets UKM viste at Longyearbyen har mange talentfulle unge selv om det er en liten plass.


Amalie Henriksen (17) bidro med tre innslag. Juryen likte det de så og sendte henne videre til fylkesfinalen med to av innslagene; fotoet Midtsommerstemning og duett sammen med Sina Joten Søndmor og sangen “På bredden” av Vamp. De to jentene kombinerte gitar, fløyte og sang og har bare spilt sammen siden november.

– Det er veldig artig å komme videre, og det blir kjekt å være med i fylkesfinalen og bli kjent med mange folk som har samme interessen, sier Amalie.

På og bak scenen

Arrangementet skal være ungdomsstyrt. Bak scenen jobbet ungdommene som teknikere, de styrte lyd og lys, og hadde en egen mediagruppe og fotografer.

Sjefen for årets UKM, Amund Røhr Heggelund, har jobbet sammen med et ungdomsstyre på fem personer med Vilde Klausen Markussen som leder.

– Vi har hatt mange gode diskusjoner og demokratiske prosesser i styregruppa. Jeg håper virkelig at dere fortsetter å ta initiativ framover, sa Heggelund fra scenen.

Han roste innsatsen til alle ungdommene i årets mønstring.

– Jeg håper at dere på denne måten blir glade i å utøve kultur, sa en stolt UKM-sjef.

Publikum
Mange hadde tatt turen til kulturhuset for å få med seg årets UKM. I en nesten fullsatt sal satt spente foreldre og søsken.

Sandra Søvik og Beate Flakk hadde kommet for å se veninnene sine Amalie Henriksen og Sina Joten Søndmor synge og spille.

– Det var kjempebra. Her er det mange talentfulle og flinke utøvere, sa de.

I tillegg til Amalie og Sina sin fellesframføring likte de også veldig godt Elise og Teodor sin “Fine on the outside” av Priscilla Ahn.

Embla Therese Abild og Åse Jenssen satt på første rad og fulgte nøye med på alt som skjedde. De er for unge til å delta selv, men sa at de ville være med når de blir gamle nok til det.

– Det var gøy og alle var veldig flinke, sa Embla Therese Abild.

Juryen
En jury bestående av Gunhild Kristoffersen, Megan Kovacs, Kristin Austeid, Sindre Heimgård og Frida Krystad hadde ansvar for å ta ut de ungdommene og innslagene som skal gå videre til fylkesfinalen og som kanskje også går videre til landsfinalen. Tre sceneinnslag og tre kunstinnslag ble plukket ut. Under følger juryens begrunnnelse:

Sina og Amalie (musikk): “På Bredden”

Stemmene deres passet fantastisk fint sammen, og samspillet fungerte veldig bra - de framhevet hverandre. Vi likte også veldig godt den utypiske kombinasjonen av fløyte og gitar.


Sara Heitmann (musikk): “Life On Mars”

Sara hadde et veldig fint sceneutrykk, og imponerende stemmekontroll. Vi synes også det var et originalt og fint arrangement av låta. Det er tydelig at Sara trives på scenen!

Sirkus Svalnardo (nysirkus):

Innslaget skiller seg tydelig ut som noe annerledes og fanget oss inn umiddelbart. Artistene var samstemte seg i mellom og med musikken, og det var underholdende og spennende hele veien gjennom. Vi er veldig imponert over at innslaget er selvlaget!


Odin Storø (foto): “Solnedgang i Isfjorden” og “Titan”

Vi synes at Odin får fram karakteristikken av Longyearbyen i disse fotografiene. Kontrasten mellom natur og industri gir fotoene en fin kvalitet, og konstruksjonene i forgrunnen trer frem som grafiske tegninger over landskapet i bakgrunnen.


Erin Hannah Norås Simonsen (digital tegning): “Princess of the night”

Erin behersker verktøyet veldig godt, og vi liker at hun bruker en original og ny uttrykksform på slik en god måte. Hun får virkelig fram sin fascinasjon av et annet univers, og trekker også oss inn i dette gjennom sin måte å uttrykke seg på.

Amalie Henriksen (foto): “Midtsommerstemning”

Bildet viser en fin bruk av kamera og en gjennomtenkt komposisjon, da det som ligger fremst i bildet er i ufokus og gjør at sola i midten  er det blikket lander på. Amalie har virkelig fanget varmen og lyset fra midnattsola med kameraet.

Fylkesmønstringen er på Finnsnes fra fredag 21. april til søndag 23. april, og landsfestivalen går av stabelen i Sandnes 21. til 25. juni.

Prøv Svalbardposten for 10 kr første måned!

Betal enkelt med Vipps

Abonnementet fornyes automatisk til 220 kr per måned.

Powered by Labrador CMS