– En spektakulær opplevelse

Verdens nordligste utekino skuffet ingen.

NOE UTENOM DET VANLIG: Drive in snøskuter kino på Hiorthhamn med Longyearbyen i bakgrunnen.
Publisert

De kom på skuter etter skuter etter skuter, svalbardianerne møtte opp i Hiorthhamn. Slik de møter opp når muligheten for felles opplevelser dukker opp. Denne gangen så fantasifullt som utekino, eller drive in snøskuter kino.

Hvem tenker på noe sånt? Jo, noen smarte sjeler på kulturkontoret i Longyearbyen Lokalstyre. Og de har stått på gjennom hele uka for å rigge duk og utstyr med gode hjelpere fra blant annet LNS og Hurtigruten Svalbard, ok, nok skryt og reklame.

Hund og snøskuter

Først ute var barnefilmen Når villdyret våkner, og barna fra Longyearbyen våknet og benket seg foran lerretet på reinskinn.

– Det er veldig fint at det er ute. Da slipper vi smitte, var vennegjengen Ella (7), Marit (8), Selma (8), Tuva (9) og Sofie (8) enige mens de utålmodig ventet på filmvisningen. Senere var det de voksnes tur, Nord – en antidepressiv offroad movie. Det kan ikke stemme bedre enn med hund- og snøskuterfilm for folk i Longyearbyen. Det skal nevnes at Svalbardpostens utsendte hadde reist til byen da voksenfilmen begynte.

75 møtte opp

Enhetsleder kultur og idrett Are Nundal smilte fra øre til øre mens han pliktoppfyllende gikk rundt og registrerte alle som ankom. Da telleverket hadde stoppet på 75 personer kunne kinoeventyret starte.

– Jeg er veldig fornøyd. En helt spektakulær opplevelse. Fantastisk at så mange tok turen. Folk i Longyearbyen vet å stille opp og de vet hvordan de skal være ute i all slags vær. Det fungerte veldig bra, selv om vi selvsagt hadde ønsket oss litt bedre vær. Publikum virket godt fornøyde, men vi vil gjerne høre hva de synes og forslag til forbedringer. Og så er vi glad for all støtte og hjelp vi har fått. Uten det hadde det ikke gått, sier Are Nundal.

Så tikket det inn nye rapporter utover fredagskvelden. På voksenfilmen var det minst dobbelt så mange som ved første visning og Nundals entusiasme nådde nye høyder.

– Helt overveldende. Det var helt fantastisk å se den lange raden av skuterlys på vei fra byen, og bare smilende fjes bak skuterhjelmene, sier han.

Og han har all grunn til å være fornøyd. Utekino i Hiorthhamn blir arrangert flere ganger, hvis ikke er det noen som tar feil beslutning.

VENNER: Vennegjengen Ella, Marit, Selma, Sofie og Tuva vil ha film.
ORIGINALT: Kino fra medbrakt sitteplass.
EN GOD HJELPER: En av de gode hjelperne, Bjørn Erik Jorkjend foran filmprojektorene
NÅ ER DERE I AVISA: Ella, Marit, Selma, Sofie og Tuva en gang til.
FIN PLASS: Noen sikret seg innendørs seter.
FILM I NORD: En liten flekk på jorda.
Powered by Labrador CMS