Kapret jobb på Bjørnøya

Har han Norges mest spesielle sommerjobb? Det spør Teknamagasinet etter å ha intervjuet student Simen Fosse (27).

Publisert

Fosse skriver masteroppgave om polarmåker. I sommer gjør han feltarbeid på Bjørnøya. Han deltar i et langsiktig prosjekt Norsk Polarinstitutt driver på øya, med bestandsovervåking av sjøfuglkoloniene. Fosse studerer døgnaktivitet og næringsvalg hos hekkende polarmåke, blant annet ved hjelp av viltkameraer, GPS-sendere og blodprøvetaking.

– Polarmåkene er en såkalt predator. Det vil si en som spiser andre dyr. De ligger høyt i næringskjeden og er derfor veldig utsatt for å få i seg miljøgifter som hopes opp i kroppen, forteller han til Teknamagasinet.

Mat fra Longyearbyen

27-åringen føler seg priviligert. Han søkte og fikk jobben. Og kan bekrefte at Bjørnøya er en avsidesliggende plass.

– Det er ikke akkurat veldig mange andre på øya her. Det er jo de du bor med, og så er det de på den meteorologiske stasjonen som ligger to mil unna, som du ikke ser så mye til heller. Men vi ser jo et og annet cruiseskip komme forbi med turister.

– Vi handlet inn en del ferskvarer før vi reiste hit, og så blir det flydd inn en del tørrvarer på vinteren med helikopter fra Longyearbyen, så vi har egentlig tilgang på det meste, forteller Fosse til magasinet.

Powered by Labrador CMS