Får besøk fra Stortinget

I april neste år kommer en ny stortingsdelegasjon til Svalbard.

Publisert

Transport- og kommunikasjonskomiteen planlegger å besøke Svalbard mellom 7. og 10. april. Hovedfokus for reisen vil være på transport- og kommunikasjonsformål, samt sikkerhet og beredskap. Et annet tema for delegasjonsreisen er betydningen av infrastruktur i nordområdene. Programmet er foreløpig ikke klart, men under planlegging.

Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, som i dagligtale bare kalles transportkomiteen, ledes av Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik. Han var kommunal- og distriktsminister frem til i fjor høst.

Kommer tilbake

På grunn av sin beliggenhet og spesielle strategiske rolle har Svalbard stadig fremtredende politikere og stortingsdelegasjoner på besøk. Nylig var justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i Longyearbyen for å legge frem Svalbardmeldingen, og i juni i fjor var Stortingets utenriks- og forsvarskomite her under ledelse av Ine Eriksen Søreide (H). I sommer var det tokt nordover. Nå planlegger komiteen et nytt besøk, og igjen blir trolig svalbardmeldingen viktigste tema.

Nylig opplyste saksordfører for meldingen, Dag-Inge Ulstein (KrF) til Svalbardposten at de vurderer å holde et innspillsmøte i Longyearbyen under komiteens planlagte besøk i september.

Powered by Labrador CMS