Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Yr sangfugl

 

Yr sangfugl

Det kriblet og kilte i magen til Malin Jensen (12) på Huset lørdag. Helt til det var hennes tur, og hun sto der foran publikum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

›› Birger Amundsen

Hun står helt alene med mikrofonen i høyre hånd, mens den venstre holder rundt mikrofonledningen. Hun har høye støvler, blåsvart jeans, hvitt, bredt belte og singlet.
Stemningen i kinosalen er nokså behersket denne lørdagen, under avviklingen av årets kulturmønstring (UKM) for ungdom, og Malin synger med inderlighet og klar stemme «Sov lilla syster» – med pianokomp ferdiginnspilt på medbrakt cd.
– E synes at det e en kjempefin sang. Vi har den på cd hjemme, og så lærte e meg den. Før så va e veldig nervøs, men på Huset så kosa e meg bare. Det var veldig artig.
Malins skjøre sang gjorde at hun ble valgt ut til å dra til Finnsnes i april, sammen med et band og en gitarist, for å representere Longyearbyen under fylkesmønstringen av UKM.
Malin forteller at hun har sunget siden hun var ei lita pia, og at hun har sunget sangen sin både i kirka og på skolen under juleavslutningen. Hjemme på Skaland spilte hun også tverrfløyte, nå konsentrerer hun seg om sangen. En gang i uken blir hun undervist i sang på kulturskolen av Liv Mari Schei.
Hun innrømmer at det kiler og kribler kraftig før hun skal inn foran publikum. Ventetiden er verst, men hun har begynt å få rutine med å stå på scenen. Men på Huset var det artig, ja, kjæmpeartig. Malin klukker og ler med tanken på opptredenen.
Thihihi.
Da Malin flyttet nordover i august 2004 med foreldre og to yngre søstre, var Longyearbyen nærmest som å komme til en storby. På Skaland var det rundt 50 elever på skolen, i Longyearbyen 200.
Hun trives og har mange venner og driver også med turn og håndball, men forteller at hun ikke kan være for mye hjemmefra fordi hun har en hamster hun må ta seg av.
– Den heter Rubi og er oppkalt etter Ruben, som hjalp meg med å få dyret.
Hun klukker og rister enda mer når hun forteller at hun har fått fanklubb på Skaland, og at den vil dra til Finnsnes når hun skal synge Svalbard videre til UKMs landsmønstring i Trondheim.
– Det blir en hel heiagjeng, det?
– Ja, thi hi hi.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!