Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Yr sangfugl

 

Yr sangfugl

Det kriblet og kilte i magen til Malin Jensen (12) på Huset lørdag. Helt til det var hennes tur, og hun sto der foran publikum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

›› Birger Amundsen

Hun står helt alene med mikrofonen i høyre hånd, mens den venstre holder rundt mikrofonledningen. Hun har høye støvler, blåsvart jeans, hvitt, bredt belte og singlet.
Stemningen i kinosalen er nokså behersket denne lørdagen, under avviklingen av årets kulturmønstring (UKM) for ungdom, og Malin synger med inderlighet og klar stemme «Sov lilla syster» – med pianokomp ferdiginnspilt på medbrakt cd.
– E synes at det e en kjempefin sang. Vi har den på cd hjemme, og så lærte e meg den. Før så va e veldig nervøs, men på Huset så kosa e meg bare. Det var veldig artig.
Malins skjøre sang gjorde at hun ble valgt ut til å dra til Finnsnes i april, sammen med et band og en gitarist, for å representere Longyearbyen under fylkesmønstringen av UKM.
Malin forteller at hun har sunget siden hun var ei lita pia, og at hun har sunget sangen sin både i kirka og på skolen under juleavslutningen. Hjemme på Skaland spilte hun også tverrfløyte, nå konsentrerer hun seg om sangen. En gang i uken blir hun undervist i sang på kulturskolen av Liv Mari Schei.
Hun innrømmer at det kiler og kribler kraftig før hun skal inn foran publikum. Ventetiden er verst, men hun har begynt å få rutine med å stå på scenen. Men på Huset var det artig, ja, kjæmpeartig. Malin klukker og ler med tanken på opptredenen.
Thihihi.
Da Malin flyttet nordover i august 2004 med foreldre og to yngre søstre, var Longyearbyen nærmest som å komme til en storby. På Skaland var det rundt 50 elever på skolen, i Longyearbyen 200.
Hun trives og har mange venner og driver også med turn og håndball, men forteller at hun ikke kan være for mye hjemmefra fordi hun har en hamster hun må ta seg av.
– Den heter Rubi og er oppkalt etter Ruben, som hjalp meg med å få dyret.
Hun klukker og rister enda mer når hun forteller at hun har fått fanklubb på Skaland, og at den vil dra til Finnsnes når hun skal synge Svalbard videre til UKMs landsmønstring i Trondheim.
– Det blir en hel heiagjeng, det?
– Ja, thi hi hi.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!