Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vurderer turistvisum for hunder

Hunder som kommer til Svalbard i framtiden må kanskje vise pass. FOTO: Endre Stangeby

Vurderer turistvisum for hunder

Mattilsynet og Sysselmannen mener reglene for hundehold på Svalbard bør endres.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.05.2010 kl 10:00

– Dagens regelverk er tungvint. Det er gammelt, og ikke tilpasset Svalbard, sier jurist i Mattilsynets regionkontor for Troms og Finnmark, André Kalstad.

Sysselmannen sendte dem i fjor et notat om utfordringer ved hundehold på Svalbard, og forslag til regelendringer. Nå har Kalstad bedt tilsynsavdelingen ved Mattilsynets hovedkontor om å se på reglene.

Pass og «turistvisum»

For å ta med hunder til Svalbard må man søke om tillatelse fra Mattilsynet og fylle ut egenerklæring om hundens helsetilstand. Sysselmannen skal varsles på forhånd om innførsel av hund.

I notatet til Mattilsynet foreslår Sysselmannen krav om pass for alle hunder som skal innføres til Svalbard, hvor opplysninger om identitet, vaksiner og tillatelser samles. Hunder som kommer på kortere turer kan få «turistvisum» for å skille dem fra de fastboende hundene.

Husdyr generelt

Kalstad ber Mattilsynets tilsynsavdeling se på regelverket for innførsel og hold av husdyr generelt. Han har ikke fått tilbakemelding på henvendelsen.

– Vi mener Mattilsynet bør se på dette, men det er også mye annet som bør sees på. Vi må diskutere hvor mye det haster i forhold til andre ting, sier han.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!